top of page

Virágtartósítás lépései:

DSC03642a.png

1. lépés: Tervezés

Eldöntjük az elkészítendő műgyanta dísztárgy méreteit, majd megbeszéljük, hogy az általad küldött csokorból mely virágokat szeretnéd a dísztárgyban viszont látni. Lehetőség van arra is, hogy mi rekontstruáljuk a csokrodot például egy régebben készített kép alapján. A megrendelőinknek képet készítünk az előkészített kompozícióról még mielőtt azt műgyantába öntenénk.

Szállítás: az esküvőt követő napokban, az ország bármely pontjáról eltudod küldeni nekünk csokrodat, melyhez email-ben hasznos útmutatót küldünk. Fontos, hogy minnél előbb eltudjuk kezdeni a szárítási folyamatot a virágokon!

2. lépés: Virágok szárítása

A csokor szétbontása után, a virágokat speciális szilikát porral tartósítjuk. A szilikát por eltávolítja a virágok nedvesség tartalmát, miközben azok szinte teljesen megőrzik színüket és formályukat.

 

Bizonyos növények, bogyók melyeknek nagyon nagy a nedvesség tartalma nem tartósíthatóak, például kaktusz félék, pozsgás növények.

DSC03655a.png
IMG_20200327_203849-a.png

3. lépés: Kompozíciók elkészítése

Miután a virágokat kivettük a szilikát porból, készítünk egy lehetséges kompozíciót a már tartósított virágokból. Erről képeket készítünk és miután te elfogadtad kezdődhet a gyantába ágyazás.

4. lépés: Műgyantába öntés

Az általad elfogadott kompozíciót, több lépésben víztiszta epoxi műgyantába öntjük. 

IMG_20200529_130009a.png
DSC04214-a.png

5. lépés: Útómunka

A megszilárdult epoxi gyanta öntvényt kivesszük az öntőformából, majd több lépésben csiszoljuk és polírozzuk.

Igény esetén gravírozás vagy UV nyomtatás kérhető a felületre, ezáltal még egyedibbé téve a dísz megjelenését.

A kész díszt ezután biztonságosan becsomagoljuk, majd postázzuk neked, hogy minnél előbb az otthonodat díszithesse.

bottom of page